Niebiańska rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem, potem dodawać po żółtku. Przesiewać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia,do ubitych jajek i delikatnie wmieszać. Wylać na blachę 30x40 i piec ok. 25 min w 175*.
2.Po upieczeniu biszkopt, obrócić zdjąć papier i ostudzić. Włożyć z powrotem do blaszki z nowym papierem .
Biszkopt nasączyć kawą.
3.Przygotować składniki na budyń.
Budyń z mąką i cukrem, wymieszać z 1 szklanką mleka. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń.Odstawić i w gorącym budyniu,rozpuścić czekoladę w kostkach a potem masło, mieszając.
4.Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt i schłodzić, do zastygnięcia.
5.Kawę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Żelatynę w 1/3 szklanki rozpuścić i wlać do kawy.Mieszaninę ostudzić do letniego. Śmietankę z lodówki,ubić z cukrem pudrem,potem śmietan-fixem. Porcjami dodawać jogurt i serki, dalej miksując.Na koniec dolewać kawą z żelatyną i krótko zmiksować. Masę śmietankową wyłożyć na masie budyniowej.
Komentarze