NIEBIAŃSKA POLĘDWICZKA

0 (0 ocen)

  • 50 min

UWIELBIAM GOTOWAĆ DLA MOJEJ RODZINY .CZASEM W KUCHNI EKSPERYMENTUJE BY ZADOWOLIĆ PODNIEBIENIA MOICH SMAKOSZY.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 POLĘDWICA WIEPRZOWA ,2 ŚREDNIE CEBULE ,4 ŁYŻKI CHRZANU ZE SŁOIKA, 2 ŁYŻKI MAJONEZU ,2 ŁYŻKI ŚMIETANY 18%. TŁUSZCZ DO SMAŻENIA PRZYPRAWY SÓL PIEPRZ ,PRZYPRAWA DO KARKÓWKI ,2-3 ŁYŻKI KUKURYDZY I KOPEREK DO PRZYSTROJENIA.

Niebiańska polędwiczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. POLĘDWICZKĘ PRZYPRAWIAMY I PODSMAŻAMY NA ŁYŻCE TŁUSZCZU AŻ SIĘ DOBRZE ZRUMIENI .PODLEWAMY WODĄ I LEKKO PODGOTOWUJEMY DO MIĘKKOŚCI. W MIĘDZYCZASIE KROIMY CEBULE W PÓŁKSIĘŻYCE I DORZUCAMY DO MIĘSA I DUSIMY WSZYSTKO DO MIĘKKOŚCI. WTEDY PRZYGOTOWUJEMY SOS: CHRZAN, MAJONEZ ,ŚMIETANĘ I PRZYPRAWY OPRÓCZ TEJ DO KARKÓWKI MIESZAMY RAZEM I ODSTAWIAMY NA 10 MIN. W TYM CZASIE GOTOWĄ JUŻ POLĘDWICZKĘ KROIMY NA PLASTRY I POLEWAMY SOSEM. MOŻNA PRZYSTROIĆ KUKURYDZĄ I ZIELENINKĄ.

Porady

BARDZO DOBRZE SMAKUJĘ Z ZIEMNIACZKAMI PIRE I SURÓWKĄ Z WARZYW

Komentarze

Podobne przepisy