Niebiańska polędwiczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.POLĘDWICZKĘ PRZYPRAWIAMY I PODSMAŻAMY NA ŁYŻCE TŁUSZCZU AŻ SIĘ DOBRZE ZRUMIENI .PODLEWAMY WODĄ I LEKKO PODGOTOWUJEMY DO MIĘKKOŚCI. W MIĘDZYCZASIE KROIMY CEBULE W PÓŁKSIĘŻYCE I DORZUCAMY DO MIĘSA I DUSIMY WSZYSTKO DO MIĘKKOŚCI. WTEDY PRZYGOTOWUJEMY SOS: CHRZAN, MAJONEZ ,ŚMIETANĘ I PRZYPRAWY OPRÓCZ TEJ DO KARKÓWKI MIESZAMY RAZEM I ODSTAWIAMY NA 10 MIN. W TYM CZASIE GOTOWĄ JUŻ POLĘDWICZKĘ KROIMY NA PLASTRY I POLEWAMY SOSEM. MOŻNA PRZYSTROIĆ KUKURYDZĄ I ZIELENINKĄ.
Porady
BARDZO DOBRZE SMAKUJĘ Z ZIEMNIACZKAMI PIRE I SURÓWKĄ Z WARZYW
Komentarze