(Nie)zwykły budyń przekładany ciastkami

4.5 (142 ocen)

  • 20 min

Jeśli znudziła Wam się zwykła wersja budyniu, proponuję budyń przekładany ciasteczkami. Przygotowanie zajmuję dosłownie chwilę!

  • 20 min

Składniki:

  • - budyń waniliowy
    - 6 ciasteczek zbożowych
    - 400 ml mleka
    - łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

(nie)zwykły budyń przekładany ciastkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, z tym, że zamiast 500 ml mleka, dajemy 400 ml, aby budyń był gęstszy. Gdy budyń się zagotuję dodajemy łyżeczkę masła, będzie bardziej aksamitny. Ugotowany budyń przelewamy do miseczki (wysmarowanej masłem, dzięki czemu bez problemu wyjmiemy budyń) na przemian przekładając ciasteczkami.. Należy zakończyć budyniem. Podajemy ciepły lub zimny z ulubionymi owocami, konfiturą czy musem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować