Taki bigos ze słodkiej kapusty to smaczny dodatek do obiadu ale można zjeść z pieczywem.
40 min
Składniki:
kapusta biała 1 główka
kiełbasa cienka ok. 30 dag
cebula 2 sztuki
łopatka wieprzowa ok. 30 dag
grzyby suszone 5-6 sztuk
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie
olej
sól
pieprz
Niby bigos ze słodkiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę poszatkować, zalać wodą, postawić do gotowania.
Mięso umyć, pokroić, dodać do kapusty. Grzyby sparzyć, opłukać, dodać do potrawy. Cebule obrać, podsmażyć leciutko na oleju, dodać do kapusty razem z pokrojoną kiełbasą. Posolić.Można dodać ziele angielskie.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i chwilę razem gotować.
Komentarze