Niby bigos ze słodkiej kapusty

4.5 (190 ocen)

  • 40 min

Taki bigos ze słodkiej kapusty to smaczny dodatek do obiadu ale można zjeść z pieczywem.

  • 40 min

Składniki:

  • kapusta biała 1 główka
    kiełbasa cienka ok. 30 dag
    cebula 2 sztuki
    łopatka wieprzowa ok. 30 dag
    grzyby suszone 5-6 sztuk
    koncentrat pomidorowy
    ziele angielskie
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos Wędliny

Niby bigos ze słodkiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, zalać wodą, postawić do gotowania.
    Mięso umyć, pokroić, dodać do kapusty. Grzyby sparzyć, opłukać, dodać do potrawy. Cebule obrać, podsmażyć leciutko na oleju, dodać do kapusty razem z pokrojoną kiełbasą. Posolić.Można dodać ziele angielskie.
    Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i chwilę razem gotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Wędlina Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Bigos ze słodkiej kapusty

4.5 (147 ocen)

Bigos ze słodkiej kapusty

Konto nieaktywne ... 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować