Naturalnie zielone jajko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 3 osób

Mój pomysł na naturalne i kolorowe wielkanocne śniadanie :)

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 1czubata łyżka majonezu
    - duża garść rukoli
    - szczypiorek
    - 2 łuskane orzechy włoskie
    - Sól
    - Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Naturalnie zielone jajko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, odcinamy czubek skorupki. Wydrążamy żółtko i prawie całe białko- pozostawiamy tylko cienką warstwę.
  • 2. Żółtko dodajemy do umytej i osączonej rukoli. Dokładnie miksujemy z majonezem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę białka. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
  • 3. Przygotowaną pastą nadziewamy skorupki jajek. Posypujemy drobno posiekanymi orzechami włoskimi oraz szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować