Napoleonka Danusi

4.5 (174 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Moja mama robi najlepszą Napoleonkę !

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 szkl. mleka
    1 budyń śmietankowy
    4 żółtka
    1 szkl. cukru
    1 szkl. mąki tortowej
    Kostka margaryny
    Cukier waniliowy
    Duża paczka herbatników
    50 g czekolady gorzkiej
    10 dag margaryny
    Garść pokruszonych płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Napoleonka danusi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 szkl. mleka gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną. Pozostałe zimne mleko mieszamy z budyniem, mąką , żółtkami i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy aż masa zgęstnieje. Połowę krakersów wykładamy na dużą blachę posmarowaną margaryną, przykrywamy gorącym kremem i na niego układamy resztę krakersów. Odstawiamy do wystudzenia. Margarynę topimy z połamaną czekoladą. Wlewamy na wystudzone Napoleonki i posypujemy rozkruszonymi migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować