Kremówka- pychotka

5 (180 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Kremówka jest delikatna i bardzo łatwa w przygotowaniu, wskazana na babskie pogaduchy ale i nie tylko:)

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego Gostyń 530g,
    O,5 litra wódki,
    1 łyżka stołowa kawy rozpuszczalnej

Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Napoje Nalewki

Kremówka- pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko w puszce gotować na małym ogniu przez 2 godziny (puszka musi być cała w wodzie) później studzimy.Łyżkę stołową kawy rozpuszczalnej zalewamy wrzątkiem( 1 szklanka wody) studzimy. Wystudzone mleko (masa kremowa) przekładamy do miski dodajemy 1szklankę zimnej kawy wszystko dokładnie miksujemy. Na sam koniec wlewamy pół litra wódki i też wszystko dokładnie miksujemy. Kremówkę przelewamy do szklanej butelki o pojemności 1 litr lub 2 butelki po O,5l. Chłodzimy całą noc. Następnego dnia jest gotowa do spożycia.

Porady

Kremówka najlepiej smakuje schłodzona. Polecam

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować