Nalewka z dzikiej róży

4.49 (181 ocen)

  • 30 min

W mojej piwniczce, oprócz tradycyjnych przetworów z owoców i warzyw, nie może zabraknąć nalewek i likierów

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg owoców dzikiej róży
    0,75 litra wódki
    0,5 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Nalewka z dzikiej róży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce róży umyć, usunąć pestki i przemrozić w zamrażarce. Wrzucić do słoja, zasypać cukrem i odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie dolać wódkę i odstawić na kolejne 2 tygodnie. Od czasu do czasu mieszając. Przecedzić przez gazę i rozlać do butelek.Odstawić w chłodne i ciemne miejsce na minimum 3 miesiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dzika róża Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować