Nalewka z czerwonych porzeczek

4.5 (187 ocen)

Idealna nie tylko na zimowe wieczory

Składniki:

  • 1 kg. porzeczek
    1.5 l. spirytusu 70%
    1 kg. cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka z czerwonych porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki oczyść, umyj, włóż do słoja i zalej spirytusem. Zostaw na miesiąc w ciepłym miejscu. Co kilka dni wstrząsaj słojem.
  • 2. Po upływie miesiąca zlej spirytus i odstaw. Porzeczki zasyp cukrem, a gdy ten się rozpuści, wlej powstały sok do spirytusu. Nalewkę odstaw na kilka dni.
  • 3. Po kilku dniach nalewkę przefiltruj i rozlej do butelek. Nalewkę można pić po upływie 3-6 miesięcy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować