nalewka jeżynowa

4.5 (183 ocen)

super aromatyczna nalewka z leśnych jeżyn

Składniki:

  • - 3 l jeżyn
    - 1,5 kg cukru
    - 1.5 l wódki
    - 200 ml spirytusu
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka jeżynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - jeżyny opłykać pod bierzącą wodą zostawić aby chwilkę obciekły zasypać z cukrem zostawić na noc aby puściły owoce sok
    - następnego dnia przełożyć owoce do słoika zalać alkocholem wymieszać i wynieśc do konórki co jakiś czas słoikiem zamieszać by cukier się dobrze rozpuścił
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować