Nalewka cytrynowa słodka

4.5 (180 ocen)

Polecam na poprawę odporności. Wspaniały aromat i mnóstwo witaminy C.

Składniki:

  • świeże skórki z 2 cytryn
    20 dag cukru
    ½ l czystej wódki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Nalewka cytrynowa słodka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytryny dokładnie myjemy i parzymy we wrzątku. Cienko obieramy ze skórek bez białej warstwy. Skórki wkładamy do wyparzonego słoika i zalewamy alkoholem. Odstawiamy na dwa tygodnie.
  • 2. Po tym czasie przecedzamy, dosypujemy cukier i odstawiamy na miesiąc, co jakiś czas wstrząsając słoikiem. Następnie przelewamy do butelki i odstawiamy na pół roku w ciemne i chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować