Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami.

0 (0 ocen)

Roladki podawać z sosem truskawkowym

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe.
    100g mąki
    250ml mleka
    2 jajka
    szczypta soli
    Nadzienie.
    250g twarogu śmietankowego
    125ml śmietanki 30%
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka cukru pudru
    5 łyżeczek żelatyny
    4 łyżki mleka
    250g truskawek

    Sos.
    250g truskawek
    2 plasterki świeżego imbiru
    2 łyżki cukru pudru

Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i odstawić na 30minut.
    Na patelnię naleśnikarkę ,24 cm, nalać ciasto i smażyć cienkie naleśniki, przewracając na drugą stronę. Wychodzi 5-6 naleśników.
    Ubić kremówkę z cukrem pudrem.
    Twaróg zmiksować i
    połączyć z rozpuszczoną w gorącym mleku żelatyną. ubitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.
    Tężejącą masę wyłożyć na naleśniki .
    Zwinąć w rulon i odstawić do lodówki przynajmniej na 3 h.
    Następnie pokroić w plastry.
    Truskawki na sos blendować z cukrem i imbirem.
    Roladki podawać z sosem truskawkowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy