Naleśnikowe Murzynki

4.5 (187 ocen)

  • 10 min

Naleśniki po murzyńsku z bananami dla każdego łasucha są najlepszymi specjałami. konkurs_ naleśniki

  • 10 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    ½ litra mleka
    1 jajko
    2 łyżki kakao
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    ok. 1 szklanki mąki
    2-3 łyżki cukru (do smaku)
    tłuszcz do smażenia

    Nadzienie:
    40 dag białego twarogu
    2 banany
    25 dag truskawek
    4 łyżki płynnego miodu
    ½ cytryny
    cukier waniliowy
    cukier do smaku – wedle upodobań
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Kawy Naleśniki Ser

Naleśnikowe murzynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, mąki jajka, kawy, kakao i cukru wyrabiamy ciasto na naleśniki. Smażymy.
  • 2. Przygotowanie kremu: twaróg dokładnie ucieramy z miodem, cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Truskawki myjemy. Kroimy w małą kostkę. Obrane banany kroimy również w kostkę i skrapiamy sokiem z ½ cytryny ( aby nie czerniały). Pokrojone owoce dodajemy do masy serowej. Tak przygotowanym kremem smarujemy każdy naleśnik, zwijamy w rulon. Naleśniki można posypać cukrem pudrem.

Porady

Naleśniki świetnie smakują z sosem ajerkoniakowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kawa Sery Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować