Naleśniki podane nieco inaczej niż zwykle. Nadałam im kształt cukierków do środka włożyłam banana pokrytego czekoladą, obsypanego dodatkowo płatkami migdałów.
Naleśnikowe cukierki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.* Z tej ilości ciasta wyszło mi 9 mniejszych naleśników - wielkość deserowego talerza
2.Mleko mieszamy z jajkiem, dodajemy cukier waniliowy i stopniowo ciągle mieszając mąkę.
3.Odstawiamy ciasto aby odpoczęło. W tym czasie przygotujemy banany.
Banany obieramy, odcinamy końcówki - wyrzucamy je.
Banana dzielimy na 3 części i tak robimy z każdym kolejnym.
4.Smarujemy kawałki bananów nutellą i obsypujemy płatkami migdałów.
5.Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej
6.Czas na smażenie naleśników. Smażymy naleśniki - jeden na jednej łyżeczce oleju.
7.Na usmażone naleśniki kładziemy kawałki bananów, zawijamy i nadajemy kształt cukierków.
8.Owalny talerz polewamy miodem,kładziemy "cukierki" dekorujemy czekoladą, możemy ewentualnie obsypać jeszcze cukrem pudrem.
Smacznego:)
Komentarze