8 naleśników
FARSZ :
150 g cukini
200 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
400 g sera typu feta
pieprz kolorowy
DODATKOWO :
100 g żółtego sera ( u mnie morski )
papryka ostra
Naleśniki ze szpinakiem, serem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki usmażyć według swojego przepisu.
W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić startą na tarce o grubych oczkach cukinię i posiekany czosnek i podsmażyć.
Następnie dodać posiekany szpinak i smażyć chwilę aż szpinak się zblanszuje.
Farsz przestudzić i dodać ser feta po czym dokładnie połączyć ze smażonymi składnikami.
Farszu nie solić tylko popieprzyć, bo feta jest wystarczająco słona.
2.Na naleśniki kłaść porcje farszu i składać je w paczuszki, potem układać w blasze do pieczenia.
Z wierzchu posypać startym serem i posypać ostrą papryką.
Naleśniki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.
Podawać na gorąco.
Komentarze