Naleśniki ze szpinakiem, serem i fetą

4.5 (190 ocen)

Smaczna propozycja na obiad lub ciepłą kolację

Składniki:

  • 8 naleśników
    FARSZ :
    150 g cukini
    200 g świeżego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    400 g sera typu feta
    pieprz kolorowy
    DODATKOWO :
    100 g żółtego sera ( u mnie morski )
    papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem, serem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki usmażyć według swojego przepisu.
    W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić startą na tarce o grubych oczkach cukinię i posiekany czosnek i podsmażyć.
    Następnie dodać posiekany szpinak i smażyć chwilę aż szpinak się zblanszuje.
    Farsz przestudzić i dodać ser feta po czym dokładnie połączyć ze smażonymi składnikami.
    Farszu nie solić tylko popieprzyć, bo feta jest wystarczająco słona.
  • 2. Na naleśniki kłaść porcje farszu i składać je w paczuszki, potem układać w blasze do pieczenia.
    Z wierzchu posypać startym serem i posypać ostrą papryką.
    Naleśniki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.
    Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować