Naleśniki ze szpinakiem,fetą i szynką

4.49 (177 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz jadłam je w pysznej holenderskiej"naleśnikarni"

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • NALEśNIKI:
    - mleko: 350 mililitrów
    - mąka pszenna: 150 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    FARSZ:
    - szpinak: 250 gramów
    - ser feta: 100 gramów
    - szynka pokrojona w kostkę: 150 gramów
    - czosnek: 3 ząbki
    - oliwa z oliwek: 5 łyżek
    - sól do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem,fetą i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego połączyć w misce, najlepiej za pomocą trzepaczki balonowej. Odstawić na 30 min po czym smażyć cieniutkie naleśniki.

    Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Wrzucamy czosnek i szpinak, solimy i smażymy.
    Fetę rozrabiamy z 2 pozostałymi łyżkami oliwy.
    Kosteczki szynki lekko podsmażamy.

    Na połowie każdego naleśnika rozsmarowujemy fetę, układamy szpinak i kilka kostek szyneczki– drugą połowę zostawiamy pustą.
    Zawijamy w rulon, rozpoczynając od końca z dodatkami.

    Można podawać z sosem jogurtowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować