Naleśniki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak włożyć do głębokiej patelni i postawić na małym ogniu. Dodać sól, pieprz, szczyptę przyprawy do gyrosa i starte 2 ząbki czosnku. Dodać jajko i wymieszać. Smażyć aż jajko się zetnie.
Przygotować ciasto naleśnikowe: mąkę, jajko, mleko, wodę mineralną i odrobinę soli wymieszać. Dodać łyżeczkę oleju. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni na oleju. Gdy wystygną, nakładać farsz i zwinąć w rulon. Do szpinaku można dodać serek biały o smaku czosnku niedźwiedziego lub pokrojoną w kostkę fetę. Na patelnię z odrobiną oleju wysypać ziarenka łuskanego słonecznika, wymieszać i podgrzać. Położyć naleśniki.
Komentarze