Naleśniki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

i pieczarkami

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - mleko: 2 szklanki
    - woda gazowana: 1 szklanka
    - jajka: 2 sztuki
    - olej: 100 mililitrów
    - Szpinak liściasty firmy HORTEX: 1 opakowanie
    - masło w kostce: 1 sztuka
    - pieczarki: 250 gramów
    - pomidor: 2 sztuki
    - koperek: 1 pęczek
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - gałka muszkatołowa: 0.5 łyżeczki
    - czosnek: 1 ząbek
    - Papier do pieczenia firmy SAGA.: 1 opakowanie
    - cebula dymka: 3 sztuki
    - ser: 250 gramów

Naleśniki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie produkty : mleko , wodę , jaja , mąkę , połowa oleju , wkładamy do naczynia i miksujemy mikserem . Z tak przygotowanej masy smażymy naleśniki , używając do tego resztę oleju.
  • 2. Do garnka wkładamy masło , posiekane pieczarki , dymkę i czosnek . Gdy wszystko się usmaży dokładamy szpinak i pomidory pokrojone w kostkę . Na koniec wsypujemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku .
  • 3. Następnie zwijamy naleśniki z takim farszem i układamy w foremce wyłożonej papierem i posypujemy utartym serem , pieczemy około 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy