Naleśniki ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krok 1 - Robimy ciasto na naleśniki. Do mąki wlewamy wodę + mleko,dodajemy jajka i pozostałe składniki oprócz szczypiorku. Mieszamy mikserem lub trzepaczką do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy na 15 min aby ciasto odpoczęło, dzięki temu naleśniki są bardziej puszyste.
2.Krok 2. Szczypiorek myjemy, drobno kroimy i tuż przed smażeniem dodajemy do ciasta.
3.Krok 3. Smażymy naleśniki, za każdym razem kiedy kolejny naleśnik jest usmażony przekładamy tak aby był na dnie naszego stosu naleśników dzięki czemu wszystkie naleśniki będą giętkie.
Krok 4 . Po usmażeniu możemy wszystkie przekroić na 4 i mamy idealną przystawkę do sosów, dipów itp. Podajemy na ciepło i zimno.
Komentarze