Naleśniki zdrowotne

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Naleśniki z mąki razowej, słonecznika i otrębów to jeden z moich przepisów na wartościowe potrawy

Składniki:

  • ● 1 szkl. pestek słonecznika
    ● 1 szkl. mąki razowej
    ● 1 szkl. otrębów jęczmiennych
    ● 1,5 szkl. mleka
    ● 2 jajka
    ● olej do smażenia
    ● 30 dag malin

Naleśniki zdrowotne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik mielimy, mieszamy
    z otrębami i mąką
  • 2. Mleko miksujemy z jajkami
    i wsypujemy sypkie składniki.
    Wyrabiamy ciasto, odstawiamy
    na chwilę. Na patelni rozgrzewamy
    olej i smażymy naleśniki.
    Podajemy z malinami

Porady

Zofii Witkowskiej Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolewamy mleka. Naleśniki podajemy na słodko z owocami lub na słono z grzybami, szpinakiem lub rybą itp.

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy