Nalesniki z ziolami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Namawiam Was do wyprobowania tych niebanalnych nalesnikow -zawsze to fajna odmiana dla tradycyjnych.Ziola mozecie wykorzystac jakie tylko macie pod reka,do mojego ciasta nalesnikowego dodalam szczypiorek siedmiolatke i pietruszke-nie dosc ze smacznie to jeszcze zdrowo!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • .2 jajka
    .1 szklanka maki pszennej
    .1 szklanka mleka
    .szczypiorek i listeczki pietruszki
    .sol i pieprz
    .olej roslinny

    Ponadto
    .plasterki salami lub wedzonego boczku
    .maslo czosnkowe

Nalesniki z ziolami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziola pluczemy,osuszamy i kroimy bardzo drobno ( mozemy zmielic w blenderze lecz prosze dodac 2 lyzki maki ).
  • 2. Do miseczki wbijamy jajka i miksujemy z dodatkiem szczypty soli,potem dodajemy mleko,make ,na koniec ziola i przyprawiamy do smaku.
  • 3. Ciasto nalesnikowe wyda sie b.rzadkie,tak ma byc,bo teraz okrywamy miseczke folia i wstawiamy do lodowki na 1 godz.
  • 4. Po tym czasie,dodajemy do masy 2 lyzki oleju i smazymy nalesniki z obu stron.
  • 5. Na sucha patelnie kladziemy plasterki salami i wysuszamy je.
    Nalesniki podajemy podgrzane w piekarniku z wysuszona salami oraz maselkiem czosnkowym .
  • Nalesniki z ziolami 6. Smacznego!

Porady

Kiedy zamrazam listki pietruszki ,lodyg nie wyrzucam ,zamrazam je osobno,potem zmielone w blenderze wykorzystuje na wiele kulinarnych sposobow.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy