Naleśniki z wędzonym łososiem i serkiem

4.49 (166 ocen)

  • 40 min

Przystawka idealna na Wielkanocny stół.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka mleka
    mąka(dodać tyle aby powstała masa podobna do śmietany)
    woda mineralna gazowana pół szklanki
    szczypta soli do smaku
    Olej do smażenia

    Nadzienie:
    opakowanie łososia wędzonego
    opakowanie serka delikatnego śmietankowego
    świeży koperek
    cytryna do przybrania
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Twarożek

Naleśniki z wędzonym łososiem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie:
    Serek miksujemy z solą i pieprzem na gładką masę.
  • 2. Naleśniki:
    Do głębokiego naczynia wbijam 2 jaja i ubijam ze szczyptą soli.
    Dodajemy ok. 1 szklanki mleka,ciągle ubijając dodajemy mąkę,pod koniec dodajemy pół szklanki wody gazowanej.
    Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.Powstałą masę odstawiamy na godzinę przed smażeniem
    do lodówki.Naleśniki smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju,
    ciasto rozlewamy równomiernie na patelni,smażymy z obu stron aż się zarumienią.
    Na ostygnięte naleśniki smarujemy twarożek,kładziemy płat łososia,zwijamy w roladkę,przekrajamy
    skośnie,rozkładamy na talerzu,Całość przybieramy cytryną i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować