Naleśniki z warzywami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie i smaczne naleśniki z warzywami. Polecam :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna ( składniki na ciasto): 14 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - olej: 3 łyżeczki
    - śmietana kremówka 36 % ( składnki na nadzienie): 200 mililitrów
    - żółty ser w plasterkach: 4 sztuki
    - pomidory: 2 sztuki
    - żółta i czerwona papryka: 1 sztuka
    - bazylia: 1 pęczek

Naleśniki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać olej, szczyptę soli i zmiksować mikserem na jednolitą konsystencję. Na gorącej patelni smażymy cienkie naleśniki.
  • 2. Nadzieje przygotowujemy w małym garnczku, wlewamy śmietanę dodajemy żółty ser, paski papryki żółtej i czerwonej, kawałki pomidora, posypać bazylią i dokładnie wymieszać...
  • 3. Na gotowe krążki naleśnikowe nakładamy nadzienie i zawijamy w rulonik. Tak przygotowane naleśniki zapiekamy w foremce, wysmarowanej tłuszczem przez około 10 minut w 180° C. Podpieczone naleśniki z warzywami podajemy oblane śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy