Naleśniki z twarogiem

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Smaczne i delikatne danie dla naszego podniebienia , które polecam na podwieczorek .

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kg Mąki
    3/4 litra Mleka
    400 ml wody gazowanej
    3 jajka
    1/3 szklanki oleju
    pół łyżeczki soli.

    Nadzienie:
    2 twarogi białe
    1 żółtko
    2 cukier waniliowy
    pół łyżeczki cynamonu

    Margaryna do smażenia.

    Śmietana i dżem do dekoracji.
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masa jednolita na naleśniki 1. Wszystkie produkty na ciasto zmiksować na jednolita masę.
  • Nadzienie do naleśników 2. Twaróg,żółtko,cukier waniliowy, i cynamon rozrobić widelcem aby wszystkie produkty się połączyły.
  • Naleśnik 3. Na rozgrzanej patelni wlewy cienką warstwę ciasta i smażymy z obu stron na rumiano.
  • Naleśnik z dodatkami 4. Naleśnik zdejmujemy z patelni, smarujemy nadzieniem, składamy w trójkąt (czynność powtarzamy aż skończy się nadzienie). Gdy naleśniki ostygną podsmażamy je na roztopionej margarynie z dwóch stron i przykrywamy na 2 min by nadzienie w środku było ciepłe. Naleśniki podajemy np: z kleksem śmietany i dżemem.

Porady

Jeśli stwierdzimy,że naleśnik ciężko odchodzi od patelni dolewamy jeszcze trochę oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować