Naleśniki z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie produkty na ciasto zmiksować na jednolita masę.
2.Twaróg,żółtko,cukier waniliowy, i cynamon rozrobić widelcem aby wszystkie produkty się połączyły.
3.Na rozgrzanej patelni wlewy cienką warstwę ciasta i smażymy z obu stron na rumiano.
4.Naleśnik zdejmujemy z patelni, smarujemy nadzieniem, składamy w trójkąt (czynność powtarzamy aż skończy się nadzienie). Gdy naleśniki ostygną podsmażamy je na roztopionej margarynie z dwóch stron i przykrywamy na 2 min by nadzienie w środku było ciepłe. Naleśniki podajemy np: z kleksem śmietany i dżemem.
Porady
Jeśli stwierdzimy,że naleśnik ciężko odchodzi od patelni dolewamy jeszcze trochę oleju.
Komentarze