Naleśniki można jeść pod różną postacią. Ja uwielbiam właśnie takie.
20 min
Składniki:
1 brokuł
20 dag szynki w plastrach
20 dag sera w plastrach
10 dag startego sera
3 jajka
2 szklanki mleka
2 szklanki mąki
2 łyżki oleju
bułka tarta
keczup
Naleśniki z szynką, serem i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy mąkę, mleko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy wyrabiając ciasto na naleśniki. Smażymy naleśniki na rumiany kolor. Brokuła gotujemy do miękkości. Na każdym z naleśników układamy plasterek szynki, sera i kilka różyczek brokuła. Zwijamy naleśniki w rulonik. Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Przed podaniem posypujemy startym serem i polewamy keczupem.
Komentarze