Naleśniki z szynką, pieczarkami i kukurydzą

4.51 (154 ocen)

Pyszne naleśniki z wytrawnym nadzieniem oraz kremowym sosem. Zapieczone z serem smakują wyśmienicie!

Składniki:

  • Naleśniki:
    1 szklanka mąki
    2 jajka
    0,5 szklanki wody niegazowanej
    1 szklanka mąki pszennej
    Sól

    Farsz:
    10 pieczarek
    2 cebule
    100 g wędliny (szynki)
    1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    100 g serka topionego o smaku szynki
    ¾ szklanki wody
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
    150 g żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z szynką, pieczarkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie mieszamy lub miksujemy. W razie potrzeby dolewamy więcej mleka lub dosypujemy więcej mąki (ciasto zawsze robie na oko). Smażymy naleśniki na patelni.
    Pieczarki oraz cebule kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę oraz odsączoną kukurydzę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz natką pietruszki. Wlewamy wodę oraz dokładamy małe kawałki serka topionego. Dokładnie mieszamy aż sos nam zgęstnieje a woda odparuje. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy w rulon. Układamy je w wysmarowanej masłem formie do zapiekania. Wierzch obsypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy około 15 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować