Naleśniki z szynką i pieczarkami w sosie beszamelowym

4.5 (147 ocen)

  • 40 min

Przepis dostałam od koleżanki z pracy i od razu wiedziałam, że to będzie pyszne danie

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 ½ szklanki mąki
    3 jajka
    ¾ litra mleka
    2 łyżeczki oleju
    Sól

    Farsz:
    ½ kg pieczarek
    25 dag sera żółtego
    30 dag szynki
    ½ szklanki mąki
    4 łyżki masła
    1 litr tłustego mleka (3,2%)
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Sos beszamelowy

Naleśniki z szynką i pieczarkami w sosie beszamelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmażyć naleśniki
  • 2. Masło roztopić na patelni, dodać mąkę i mieszać ok 2 min.
  • 3. Następnie wlać mleko i gotować, mieszając, aż całość zastygnie.
  • 4. Dodać sól i pieprz.
  • 5. Szynkę pokroić w paski, ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i dodać do sosu.
  • 6. Pieczarki pokroić w drobne części, podsmażyć na osobnej patelni i dodać do farszu.
  • 7. Poddusić, aby sos zgęstniał.
  • 8. Na naleśnika włożyć warstwę sosu, posypać serem, złożyć i jeszcze raz posypać serem.
  • 9. Poukładać w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika na 8-10 min.
  • 10. Smacznego !

Porady

Polecam do tego surówkę "coleslaw" :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować