Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki; wszystkie składniki umieścić w garnku i zmiksować na jednolitą konsystencję. Ciasto odłożyć na pół godziny żeby odpoczęło. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju naleśniki. Odłożyć do wystudzenia. Nadzienie: twaróg rozgnieść widelcem dodać żółtka, cukry, mąkę ziemniaczaną, śmietanę, rodzynki, skórki i wymieszać. Przed smarowaniem ubić na sztywno białka i delikatnie wymieszać z masą twarogową. Do kremówki dodać jajko, cukier puder i zmiksować. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Zimne naleśniki posmarować masą twarogową, zwinąć rulony i przekroić na pół. Ułożyć w naczyniu, zalać kremówką. Piec w nagrzanym piekarniku na 180 st z termoobiegiem około 1 godziny. Pieczemy tak długo, aż śmietana będzie ścięta.
Komentarze