Naleśniki z serem polane truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Naleśnikowy zawrót głowy.

  • 30 min

Składniki:

  • 250g twarogu półtłustego
    450g truskawek
    1 duży jogurt naturalny
    1 gęsta śmietana 18%
    cukier waniliowy
    cukier
    olej
    mleko
    3szklanki mąki
    2jajka

Naleśniki z serem polane truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na naleśniki: Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, wlewamy mleko ciągle mieszając, do momentu aż uzyskamy jednolite ciasto, niezbyt gęste. Do ciasta wlewamy 3łyżki oleju i mieszamy. Smażymy naleśniki na rumiany kolor.
  • 2. Nadzienie serowe: Ugniatamy w misce twaróg z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy stopniowo śmietanę do momentu aż twaróg zrobi się dość mokry.
  • 3. Polewa truskawkowa: Truskawki miksujemy z cukrem i jogurtem naturalnym. Polewamy nią zawinięte z serem naleśniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy