Naleśniki z serem i kaszą gryczaną

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szyba i prosta wersja naleśników w zupełnie innym smaku

Składniki:

  • CIASTO
    1,5 szkl mąki
    1 szkl mleka
    2 jajka
    sól
    olej-1 łyżka
    FARSZ
    kasza gryczana biała-0,5 szkl
    ser biały -250 g
    cebula -1 szt
    olej
    jajko -1 szt
    sól i pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z serem i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z serem i kaszą 1. CIASTO:
    Do miski wsypać mąkę,wlać mleko,wybić jajka,dodać olej i szczyptę soli. Mikserem dobrze wymieszać wszystkie składniki.
  • Naleśniki z serem i kaszą 2. Na rozgrzaną patelnię wlewać porcję ciasta naleśnikowego,smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor.
  • Naleśniki z serem i kaszą 3. FARSZ
    Do garnka wlać 1,5 szkl wody,dodać sól,zagotować. Wsypać kaszę do gotującej się wody,ugotować na sypko,ostudzić.
  • Naleśniki z serem i kaszą 4. Cebulę obrać,drobno posiekać,przesmażyć na złoty kolor na tłuszczu. Ser zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
  • Naleśniki z serem i kaszą 5. Kaszę gryczaną wymieszać z serem,cebulą i jajkiem. Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem
  • Naleśniki z serem i kaszą 6. Smarować farszem naleśniki,zwijać w rulon
  • Naleśniki z serem i kaszą 7. Podsmażyć naleśniki na patelni. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_07-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować