Naleśniki z serem.

0 (0 ocen)

  • 50 min

Sama słodycz...

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    150 mąki,
    2 jajka
    250 ml mleka
    szczypta soli
    woda mineralna lub zwykła woda
    masło do smażenia
    Nadzienie do naleśników:
    ser biały twarogowy - 30 gram
    żółtko - 1
    cukier waniliowy
    śmietana - 3 łyżki
    cukier - 2 łyżki

Naleśniki z serem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Przed samym smażeniem dodać do ciasta wodę w takiej ilości aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta (około 1/2 - 3/4 szklanki). Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni teflonowej z cienkim dnem, na małej ilości masła.
    Wszystkie składniki na nadzienie miksujemy aby nie było grudek na gładką konsystencję i przekładamy naleśniki.

Komentarze

Podobne przepisy