Naleśniki z ryżem

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Serwuję je synowi, przemycając w nich to, czego nie lubi.

Składniki:

  • Naleśniki:
    ● 25 dag mąki
    ● 2 jajka
    ● szkl. mleka
    ● szkl. wody
    ● szczypta soli
    Farsz:
    ● szkl. ryżu
    ● 10 dag grzybów leśnych
    ● 20 dag pieczarek
    ● czerwona i żółta papryka
    ● 2 cebule
    ● natka pietruszki
    ● kilka gałązek koperku
    ● sól
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz: ryż
    gotujemy, cebule kroimy
    w kostkę. Grzyby leśne i pieczarki
    kroimy i rumienimy na
    oleju. Papryki myjemy,
    miąższ kroimy w kostkę.
    Mieszamy z ryżem, grzybami
    i cebulą. Smażymy około 5-7
    minut. Dodajemy posiekaną
    natkę i koperek.
  • 2. Z podanych składników
    robimy ciasto i smażymy
    naleśniki. Nakładamy gorący
    farsz i zwijamy jak krokiety.

Porady

Świetnie smakują z sosem tzatziki lub pomidorowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować