-ok. 15 naleśników, przygotowanych wg własnego przepisu (bez cukru)
-2 średnie ugotowane w rosole ćwiartki z kurczaka
-2 średnie pory
-5-6 łyżek śmietany 18%
-sól, pieprz
-15dag żółtego serca, najlepiej w kawałku
-1 duży pomidor
Naleśniki z porem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso i pory kroimy na drobne kawałki, przysmażamy lekko na patelni. Kroimy w kostkę ok. 5 dag sera.
Nie zdejmując z gazu, dodajemy śmietanę, ser,sól i pieprz do smaku.
Nie gotować długo, by por się nie rozgotował.
2.Tak gotowy farsz zawijamy w naleśniki (mniej więcej 1 łyżka na 1 naleśnika)
3.Układamy naleśniki w blaszce i ścieramy na nie pozostały ser. Możemy dodać pokrojonego na cząstki pomidora i poukładać na nich. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok 15 min, tak by ser się rozpuścił.
Komentarze