Naleśniki z pikantnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Parówki kroimy w kostkę , obsmażamy na rozgrzanym oleju, odkładamy na bok. Obrana cebulę kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju. Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w większą kostkę, obsmażamy na oleju. Do pieczarek dodajemy pozostałe obsmażone składniki, przecier pomidorowy. Smażymy przez kilka minut, doprawimy do smaku solą, pieprzem, chili, słodką i ostrą papryką.
2.Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ostudzonego farszu, mieszamy.
3.Składniki ciasta naleśnikowego łączymy ze sobą, miksujemy, odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładany porcję farszu, zwijamy składając boki do środka. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Naleśniki podjemy z ketchupem.
Komentarze