Naleśniki z pikantnym farszem

4.5 (181 ocen)

Takie naleśniki jadłam u znajomej, bardzo mi smakowały, teraz często goszczą w mojej kuchni. Najlepiej smakują polane ketchupem.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 szklanki mleka
    0,5 szklanki wody gazowanej
    0,5 szklanki oleju
    2 jajka
    Szczypta soli
    Farsz:
    5 parówek z szynki
    pół czerwonej papryka
    pół zielonej papryki
    1 duża cebula
    150 gram pieczarek
    200 gram sera żółtego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    Sól, pieprz
    Chili
    Słodka i ostra papryka
    Dodatkowo:
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki z pikantnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Parówki kroimy w kostkę , obsmażamy na rozgrzanym oleju, odkładamy na bok. Obrana cebulę kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju. Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w większą kostkę, obsmażamy na oleju. Do pieczarek dodajemy pozostałe obsmażone składniki, przecier pomidorowy. Smażymy przez kilka minut, doprawimy do smaku solą, pieprzem, chili, słodką i ostrą papryką.
  • przygotowanie 2. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ostudzonego farszu, mieszamy.
  • przygotowanie 3. Składniki ciasta naleśnikowego łączymy ze sobą, miksujemy, odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładany porcję farszu, zwijamy składając boki do środka. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Naleśniki podjemy z ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Parówki Pieczarki Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować