Naleśniki z pieczarkowo-paprykowym sosem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Naleśniki trochę inaczej ze smacznym sosem.

  • 30 min

Składniki:

  • naleśniki 4 szt
    papryka czerwona 1 szt
    papryka zielona 1/2 szt
    pieczarki 10 dużych szt
    kiełbasa ok 20 dag
    cebula 1 szt
    koncentrat pomidorowy
    olej
    pieprz
    sól
    ziele angielskie

Naleśniki z pieczarkowo-paprykowym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki.
    Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka a kiełbasę w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki i przesmażyć. Do smażenia dołączyć kiełbasę.
    Dodać paprykę i posolić. Podlać wodą, dodać ziele angielskie i dusić ok 10 min.
    Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Chwilę razem wszystko dusić.
    Naleśniki ciasno zwinąć w rulony i pokroić na 3-4 części.
    Ustawić na talerzu i obłożyć przygotowanym sosem.

    Naleśniki upiec wg wypróbowanego przepisu albo połączyć 1 szkl mleka, 1/2 szkl wody, 1 jajko i tyle mąki by powstało ciasto o gęstości kwaśnej śmietany. Posolić.
    Smażyć naleśniki na natłuszczonej patelni.

Komentarze

Podobne przepisy