naleśniki z pieczarkami, żółtym serem i porem

4.4 (174 ocen)

  • 40 min

Po prostu dobry domowy obiad :)

  • 40 min

Składniki:

  • 8 naleśników
    farsz:
    350 - 400 gramów pieczarek
    400 gramów sera żółtego
    3 duże pory
    1/4 szklanki śmietanki 18% UHT
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.4 (174 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki z pieczarkami, żółtym serem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory umyć, pokroić w talarki.
    Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki ( polecam użyć tylko kapeluszy).
    Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach,. przykryć, odstawić do lodówki.
    Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki, kiedy wytracą wilgoć, dorzucić pory, smażyć razem około 6 minut, zalać śmietaną, gotować do odparowania płynu, dodać sól i pieprz, przełożyć do miseczki, schłodzić do temperatury pokojowej.
    Na naleśniku rozsypać ser żółty, następnie wyłożyć farsz porowo - pieczarkowy, zwinąć ściśle.
    Odsmażyć na patelni na złoto.
    Podawać z ulubioną świeżą surówką.

Porady

Nie sólmy mocno pieczarek z porami ze względu na spory dodatek sera żółtego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Por Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować