Naleśniki z pieczarkami

4.5 (169 ocen)

  • 40 min

Naleśniki z pieczarkami

  • 40 min

Składniki:

  • 4 naleśniki wg wypróbowanego przepisu
    20 pieczarek
    3 jajka
    łyżka mąki
    cebulka
    1/2 szkl mleka lub słodkiej śmietanki
    sól
    pieprz
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki. Podgrzać je na patelni do odparowania. Dodać łyżkę masła i lekko podsmażyć. Oprószyć solą. Ok 1/3 pieczarek odłożyć.
  • 2. W połowie śmietany rozprowadzić mąkę i jajka. Skroić trochę cebuli. Dodać trochę soli i pieprzu. Wymieszać. Wylać na gorące pieczarki. Podgrzewać do ścięcia sosu. Farsz nakładać na naleśniki i zrolować.
  • 3. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć naleśniki. Pozostałe pieczarki połączyć z resztą śmietany. Można dodać trochę cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Naleśniki wyłożyć na półmisek, polać sosem pieczarkowym i udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować