Naleśniki z niespodzianką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawa wygląda jak deser, ale po przekrojeniu okazuje się pożywnym mięsnym posiłkiem

Składniki:

  • Ciasto: szkl. wody gazowanej
    ● szkl. mleka
    ● jajko
    ● szkl. mąki
    ● szczypta soli
    Farsz: filet z kurczaka
    ● czerwona i żółta papryka
    ● 30 dag pieczarek
    ● por
    ● cebula
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
    ● olej do smażenia

Naleśniki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy ciasto i na rozgrzanym
    oleju smażymy naleśniki
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawami i podsmażamy.
    Papryki i pieczarki myjemy, osuszamy.
    Papryki przekrawamy
    i usuwamy gniazda nasienne,
    pie czarki oczyszczamy. Cebulę
    obieramy. Papryki, pieczarki
    i cebulę kroimy w kostkę. Zewnętrzne
    liście pora kroimy w długie,
    wąskie paski i odkładamy,
    resztę kroimy w krążki. Warzywa
    i pieczarki podsmażamy.
    Dodajemy mięso i doprawiamy
  • 3. Na środek każdego naleśnika
    nakładamy farsz, zawijamy jak
    cukierki, końce wiążąc porem

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy