Naleśniki z niespodzianką

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja 10-letnia córeczka uwielbia, gdy wymyślam nowe przepisy i według nich gotuję. Te naleśniki to także mój pomysł. Domownikom smakują również odgrzane następnego dnia.

Składniki:

  • Ciasto: po szkl. mąki kukurydzianej i pszennej
    ● 1/4 łyżeczki soli
    ● jajko
    ● 2 łyżki oliwy
    ● szkl. mleka
    ● ok. szkl. wody.
    Farsz: 2 filety z kurczaka
    ● puszka pomidorów w kawałkach
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● cebula
    ● 4-5 piecza rek
    ● 4 ząbki czosnku
    ● papryka konserwowa
    ● 1/2 szkl. wody
    ● przyprawy: pieprz, sól, przyprawa do potraw meksykańskich, przyprawa do
    gyrosa
    ● olej
    ● żółty ser
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kostkę i obtaczamy
    w przyprawie do gyrosa.
    Odstawiamy na 30 minut. Cebulę
    kroimy w kostkę, pieczarki
    w plasterki, a czosnek przeciskamy
    przez praskę.
  • 2. Filety z kurczaka obsmażamy
    na oleju. Cebulę z czosnkiem
    podsmażamy na drugiej patelni,
    dodajemy pieczarki, wlewamy
    wodę i dusimy. Przekładamy
    do mięsa.
  • 3. Paprykę kroimy w kostkę,
    kukurydzę i fasolę osączamy.
    Mieszamy, dodajemy pomidory.
    Doprawiamy na ostro i dusimy.
  • 4. Z podanych składników przygotowujemy
    ciasto o konsystencji
    gęstej śmietany. Smażymy
    naleśniki.
  • 5. Na naleśniki nakładamy farsz
    i zwijamy w rulon lub jak gołąbki.
    Posypujemy startym żółtym
    serem i zapiekamy 15 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować