naleśniki z migdałowym aromatem i z musem dyniowym

0 (0 ocen)

naleśniki są smaczne z musem dyniowym i smakują np. z kawą zbożową z mlekiem...................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 2 sztuki, cukier 1 łyżka, sól 1/2 łyżeczki, esencja migdałowa 3 krople, mleko 1/2 litra, woda zimna 1/2 litra, mąka tortowa 2,5 szklanki, olej rzepakowy 2 łyżki, mus z dyni - w opisie, cukier puder - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy Naleśniki

Naleśniki z migdałowym aromatem i z musem dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. prowansalska dynia muszkatołowa, ma dużo zwartego miąższu i malutko pestek - połowę dyni obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w kostkę i wsypać do garnka, posypać 2 łyżkami cukru, wsypać 1 galaretkę np. pomarańczową i gotować z 10 minut mieszając do odparowania płynu, blenderem zmiksować i wystudzić
  • etap 2. wszystkie składniki na naleśniki w dzbanku miksera zmiksować, ciasto ma być dość rzadkie, jeśli trzeba to dolać mleka lub dosypać mąki, ciasto odstawić na 1 godzinę
  • etap 3. patelnia naleśnikarka 22 cm lub zwykła, dobrze gorąca - chochelką nałożyć porcję ciasta i smażyć na złocisto z obu stron naleśniki
  • etap 4. na każdy naleśnik nałożyć z 2 łyżki musu, rozsmarować po całym naleśniku
  • etap 5. naleśniki zawinąć na pół i jeszcze raz na pół, posypać pudrem cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować