Naleśniki z mięsem i warzywami z rosołu

4.48 (165 ocen)

  • 30 min

Nie wiesz co zrobić z pozostałościami z rosołku? Polecam przepis na mega smaczne naleśniki. Oryginalne, pyszne, proste i tanie danie!

  • 30 min

Składniki:

  • Mąka-150 g, mleko-250 ml , 2 jaja, garść otrębów, szczypta soli - na ciasto naleśnikowe.
    Ugotowane mięso drobiowe i warzywa z rosołu (ja używam 4 pałki z kurczaka, 2-3 marchewki, 2 pietruszki, ćwiartka selera) średnia cebula, garść pestek dyni lub/i słonecznika, pieprz, sól, olej.
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z mięsem i warzywami z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko, otręby i sól. Zmiksować. Usmażyć naleśniki.
  • 2. Oddzielić mięsko od kości, wrzucić do miski razem z warzywami, zblędować lub zmiksować na gładką masę, dodać podsmażoną i pokrojoną w kostkę wcześniej cebulkę, dodać uprażone ziarna słonecznika i dyni, doprawić pieprzem i solą do smaku.
  • 3. Nakładać na każdy placek po 2 łyżki farszu, zawijać i podsmażyć na złoty kolor, smacznego!

Porady

Jeśli farsz jest zbyt suchy dolać kilka łyżek rosołu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować