Naleśniki z mięsem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tym razem naleśniki dla wielbicieli czegoś konkretniejszego, czyli naleśniki z farszem mięsnym.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    0,5 l mleka
    szczypta soli
    szczypta cukru
    2 łyżki mąki z cieciorki
    1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
    4 jajka

    Farsz mięsny:
    1 filet z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    imbir mielony
    zioła prowansalskie
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany
    olej do smażenia

Naleśniki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać. Smażyć naleśniki.
  • 2. Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Doprawić kurczaka przyprawą do drobiu, szczyptą imbiru, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem oraz czosnkiem. Na końcu dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać. Nakładać farsz na naleśniki i zwinąć na połowę.

Porady

Naleśniki podawać na ciepło z sosem czosnkowym.

Komentarze

Podobne przepisy