Naleśniki z mascarpone i truskawkami

4.5 (194 ocen)

  • 40 min

Uwielbiam naleśniki i jest to jedyna rzecz ,,na słodko" którą mogę zjeść na obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 szkl. mąki
    2 szkl. mleka
    1/2 szkl. wody gazowanej
    2 jajka
    szczypta soli

    Farsz:
    2 żółtka
    25 dag serka mascarpone
    2 czubate łyżki cukru pudru (można dodać więcej trzeba próbować)
    truskawki (u mnie w syropie)
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z mascarpone i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego dokładnie zmiksować, przykryć i odstawić na 20 minut żeby mąka spęczniała. Z ciasta usmażyć naleśniki na małej ilości tłuszczu (z podanej porcji wyszło mi 12 naleśników).
  • 2. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, porcjami dodajemy serek i miksujemy. Dodajemy pokrojone truskawki (możemy zostawić kilka do dekoracji).
  • naleśniki 3. Na każdy naleśnik nakładamy łyżkę farszu i składamy w trójkąty.

Porady

Możemy dodać dowolnych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować