Naleśniki z masą jagodową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne, apetyczne naleśniki z masą twarogowo-jagodową, polane słodkim sosem waniliowym.Ich kolor zachwyca...

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MASA TWAROGOWO-JAGODOWA:
    - twaróg (półtłusty/ w kostce): 400 gramów
    - cukier waniliowy: 3 łyżki
    - jagody (świeże lub mrożone): 1 szklanka
    - śmietana (18 %): 4 łyżki
    CIASTO NALEśNIKOWE::
    - mąka pszenna: 260 gramów
    - mleko: 550 mililitrów
    - Jajko (duże): 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - olej: 40 gramów
    - bezy (barwione, np. pomarańczowe): 6 sztuk
    DODATKI::
    - sos waniliowy (gotowy/ najlepiej z laską wanilii): 250 gramów

Naleśniki z masą jagodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bezy połamać na małe kawałki.Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego zmiksować w blenderze.
  • 2. Wszystkie składniki masy twarogowo-jagodowej zmiksować w blenderze.
  • nalesniki z masą jagodową 3. Na rozgrzanym oleju smażyć cienkie naleśniki. Każdy naleśnik posmarować masą twarogowo-jagodową, polać sosem waniliowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Komentarze

Podobne przepisy