Naleśniki z mąki kukurydzianej

4.49 (149 ocen)

  • 30 min

Naleśniki dla osób na diecie bezglutenowej i nie tylko - skuszą swoim pięknym kolorem każdego.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 litra mleka
    ok. 1 szklanka mąki kukurydzianej
    1 jajko
    szczypta soli
    odrobina oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z mąki kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy około pół szklanki przegotowanej wody, jajko, szczyptę soli i dosypujemy tyle mąki kukurydzianej, aby ciasto łatwo wylewało się z chochelki.
  • 2. Na rozgrzaną patelnię wlewamy kilka kropel oleju do smażenia, który rozścieramy po dnie patelni złożonym papierowym ręcznikiem. Smażymy dość cienkie naleśniki, a przed każdym wylaniem ciasta pocieramy natłuszczonym ręcznikiem dno patelni. Po usmażeniu podajemy je z ulubionym farszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować