Naleśniki z kremem

4.99 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Zadowolą każdego amatora słodkich obiadów.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag mąki
    3 jajka
    4 łyżki oleju
    4 szklanki mleka

    Krem:
    1/2 kostki masła
    1/2 l mleka
    2 jajka
    po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej
    1/2 szklanki cukru
    opakowanie cukru waniliowego

    Oraz:
    cukier puder
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta miksujemy i odstawiamy na ok. 20 minut. Na suchej patelni smażymy cienkie naleśniki.
  • 2. Krem: 125 ml mleka mieszamy z jajkami, a następnie z mąkami. Resztę mleka gotujemy z cukrami. Powoli wlewamy masę jajeczną. Podgrzewamy, aż zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia, mieszamy z masłem. Studzimy.
  • 3. Naleśniki smarujemy kremem, składamy w trójkąty i rumienimy na maśle. Oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować