Naleśniki z kaszanką

0 (0 ocen)

Delikatne naleśniki chyba każdy lubi. Zwinięte w rulonik, czy złożone w stożek smakują z przeróżnymi nadzieniami.

Składniki:

  • Naleśniki:
    2 szklanki mąki pszennej
    1,5 szklanki mleka,
    1,5 szklanki wody mineralnej
    2 całe jajka
    1 szczypta soli
    olej/ masło klarowane do smażenia

    Farsz:
    1-2 cebule
    0.5 kg kaszanki
    4 -5 łyżek kapusty kiszonej
    sól. pieprz do smaku
    olej do podsmażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Naleśniki

Naleśniki z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Jajka ubić z solą. Dodać mąkę, mleko i wodę- całość dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć odpowiednią konsystencję- podnosząc łyżkę ciasto powinno po niej spływać jednocześnie pokrywać jej powierzchnię. Smażyć naleśniki.
  • 2. Farsz:
    Pokrojoną cebulkę podsmażyć na niedużej ilości tłuszczu. Dodać podrobioną kaszankę. Chwilę podsmażać. Dodać kapustę kiszoną, smażyć kilka minut na niewielkim ogniu. Doprawić do smaku.
  • 3. Ciasto wyłożyć na naleśniki i zwinąć w rożek. Podgrzać na patelni.
    Smacznego :)

Porady

Naleśniki można także zapiec w piekarniku posypane serem żółtym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować