Naleśniki z karmelizowanymi jabłkami

0 (0 ocen)

Smaczne i szybkie w przygotowaniu naleśniki z jabłkami karmelizowanymi w miodzie ze szczyptą cynamonu. Pycha!

Składniki:

  • *na ciasto:
    - 2 szklanki mąki pszennej
    - 1,5 szklanki mleka
    - 1 szklanka wody
    - 2 jajka
    - 3 łyżeczki cukru waniliowego
    - szczypta soli
    *nadzienie:
    - 6 jabłek
    - 4 łyżki cukru
    - 4 łyżki masła
    - cynamon
    - 2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki Karmel

Naleśniki z karmelizowanymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i solą. Ubijając dodać mąkę, mleko i wodę. Odpowiedni przygotowanie ciasto jest dość rzadkie, a jednocześnie oblepia włożoną do niego łyżkę. Naleśniki smażyć na rozgrzanej ceramicznej lub teflonowej patelni posmarowanej odrobiną masła w następujący sposób - wlewać pół chochli ciasta na patelnię poruszając nią tak, by powstała jak najcieńsza warstwa. Gdy ciasto zacznie się rumienić obrócić naleśnik na drugą stronę i smażyć przez minutę. Gdy wszystkie naleśniki będą gotowe, przygotować nadzienie. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wsypać cukier. Gdy zacznie brązowieć, dodać masło i wymieszać. Po chwili dorzucić jabłka, oprószyć cynamonem. Dodać miód i mieszając gotować jabłka około 5 minut. Naleśnik złożyć na pół i jeszcze raz na pół. W tak przygotowane kieszonki nałożyć gotowe nadzienie. Identyczne postąpić z resztą naleśników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować