Naleśniki z jabłkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na niedrogi obiad

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 0.75 litra
    - jabłka duże: 2 sztuki
    - jaja: 2 sztuki
    - mąka około: 2 szklanki
    - sól (do smaku): 0.25 łyżeczki
    - olej do smażenia około: 0.33 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, mąki i jajek zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany, lekko posolić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dodać do ciasta i wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki z obu stron. Podawać ciepłe, posypane cukrem. Można też z konfiturami lub bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować