Naleśniki z grzybami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne, pachnące lasem.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka gryczana: 20 dekagramów
    - mleko: 1 szklanka
    - woda: 1 szklanka
    - jajka: 3 sztuki
    - stopione masło: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta

    - grzyby leśne: 1 kilogram
    - cebula: 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - śmietana 30%: 1 szklanka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - jarzynka: 1 szczypta
    - ser topiony w plastrach: 5 plastrów
    - zielona pietruszka: 0.5 pęczka

Naleśniki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z grzybami 1. Z podanych składników zarobić ciasto naleśnikowe i usmażyć okrągłe placuszki .
    Grzyby oczyścić ,pokroić na mniejsze kawałki i obgotować ,cebulkę pokroić w kosteczkę i poddusić na oleju ,dodać grzyby ,posypać przyprawami całość przesmażyć razem przez kilka minut,dolać śmietanę i dusić często mieszając do zgęstnienia.
    Paprykę pokroić w kosteczkę i dodać do grzybów,naleśniki smarować nadzieniem posypać serem pokrojonym w kostkę i zieloną pietruszką ,zwijać ruloniki i zapiec w gorącym piekarniku do 5 min .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy